STUDIO KALLEINEN

101 KAIKKIEN PUOLESTA -KIERTUE ON ALKANUT! MUKAAN MAHTUU VIELÄ.

WP_20150330_028

101 kaikkien puolesta – pitkään valmisteltu mielipiteiden taustoihin pureutuva projekti – on nostanut kytkintä. Sata henkilöä, jotka edustavat tilastollista poikkileikkausta Suomen väestöstä, saavat kevään ja kesän aikana vieraakseen Tellervo Kalleisen ja Kochta-Kalleisen. Osallistujia haastatellaan kansaa jakavista aiheista niin, että henkilökohtaiset tarinat, jotka ovat vaikuttaneet käsitysten muodostumiseen, pääsevät esille.

Ensimmäiset haastattelut toteutettiin 30.3. Riihimäellä. Seuraavaksi haastattelut siirtyvät Pirkanmaalle, jonka jälkeen duo etenee kuvauslaitteistonsa kanssa vaiheittain Suomen jokaiseen maakuntaan.

Haastateltavat valitaan tilastollisten kriteerien perusteella, osallistumisesta kiinnostuneiden joukosta. Projekti on tuottanut paljon yhteydenottoja, ja haastatteluista onkin monen kanssa jo sovittu. Paikkoja on kuitenkin vielä jäljellä, ja erityisesti maaseudulla asuvia ja miespuolisia osallistujia kaivataan lisää. Kaikki kiinnostuneet vähintään 10 vuotiaat voivat ottaa yhteyttä.

Käsiteltävät aiheet liikkuvat maahanmuuttajista susikysymykseen, ydinvoimaan, onnen pohdintaan, rahan merkitykseen ja margariinin vaikutukseen terveydelle. Osallistuminen ei vaadi vastaamista jokaiseen aiheeseen.

Duo valmistelee vierailujen pohjalta laajan näyttelyn Helsingin taidehalliin lokakuuksi 2015. Esimakua projektista tullaan saamaan jo Mäntän kuvataideviikoilla kesäkuussa.

Yhteyden voi ottaa emaileitse contact@1-0-1.info tai puhelimitse: 046-522 1046.

Projektin etenemistä voi seurata fb-sivulta https://www.facebook.com/satajayksi
Lisätietoja www.1-0-1.info