STUDIO KALLEINEN

MÄNTÄN KUVATAIDEVIIKOT

Mäntän XX kuvataideviikoilla nähdään esimakua Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen Taidehalliin syksyllä tulevasta yksityisnäyttelystä. Tekeillä oleva laaja teoskokonaisuus 101 kaikkien puolesta vie taiteilijaparin sataan olohuoneeseen ympäri maan. Projektiin osallistuvat muodostavat tilastollisen poikkileikkauksen Suomen väestöstä.

Jos Suomi olisi sadan ihmisen kylä, asuisi Pirkanmaalla heistä yhdeksän. Näitä yhdeksää etsitään nyt valokuvaa ja tekstiä yhdistävään teokseen Ennakkoluulojen etnografia, joka tulee esille Mäntän kuvataideviikoille. Teosta varten Kalleinen ja Kochta-Kalleinen vierailevat haastattelemassa ja kuvaamassa osallistujia heidän kodeissaan. Aiheena ovat mielipiteet ja ennakkoluulot – sekä henkilökohtaiset kokemukset, jotka ovat vaikuttaneet niiden muodostumiseen. Taiteilijat kutsuvat osallistumisesta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä: EMAIL: contact@1-0-1.info / PUHELIN: 046-522 1046. Hakijoiden profiilien sopivuus “väestön poikkileikkaukseen” selvitetään tilastollisin kysymyksin.

Lisäksi Kalleinen ja Kochta-Kalleinen järjestävät kuvataideviikkojen aikana kaikille avoimen tapahtuman Taking a Stand, jossa mielipiteet, ennakkoluulot ja käsitykset muodostavat lähtökohdan kollektiiviselle performanssille. Siitä lisää myöhemmin!

Lisätietoa projektista 101 kaikkien puolesta:
www.1-0-1.info